Не гледај од страна! Учествувај!

Tuesday, December 26, 2017

Избор на "најпријателски Ромски градоначалник"

Во рамките на проектот „Заедничка иницијатива за зајакнување на Ромското граѓанско општество на западен Балкан и Турција“ поддржан од Европската Унија во рамките на повикот Europe Aid/150147/DH/ACT/PRAREG со проектен број 2015/370-300 имплементиран од страна на Рома Актив Албанија и партнер-организацијата Регионална Ромска Образовна Младинска Асоцијација се објавува:
К О Н К У Р С
за избор на „Најпријателски Ромски градоначалник“ од Република Македонија
Краен рок за поднесување на апликации:

28 февруари 2018 година


Sunday, December 17, 2017

Заврши младинската размена "The Intercultural Journey"

30 млади од 6 европски земји зедоа учество на младинската размена "The Intercultural Journey" која што се оддржа во хотел Кратис, Кратово.

РРОМА има 10 години!

Пред 10 години ... Започнавме регионално. Образувавме млади. Се препознававме по акција. Не гледавме од страна. Учествувавме!
Денес...
Напредувавме. Се развивавме. Го кршиме циклусот на вообичаеното. Се пробиваме. Стануваме своја сила! 
На 15 декември 2017 година, Регионалната Ромска Образовна Младинска Асоцијација од Кратово го прослави 10 роденден.