Не гледај од страна! Учествувај!

Monday, August 28, 2017

Повик за младинската размена "The World from different perspective", Турција 2017

Регионалната Ромска Образовна Младинска Асоцијација од Кратово објавува повик за младинската размена "The World from different perspective" која што се оддржува од 17 до 24 октомври 2017 година во Ајдин, Турција.

Monday, August 21, 2017

Повик за младинската размена “The Journey of your Life” - Малага 2017

Регионалната Ромска Образовна Младинска Асоцијација објавува повик за учество на младинската размена “The Journey of your Life” која што се оддржува од 17 до 25 септември 2017 година во Малага, Шпанија.

Friday, August 18, 2017

Младинската размена "Roma Reporters 2017" ги зближи младите од Македонија, Романија и Унгарија

Регионалната Ромска Образовна Младинска Асоцијација со млади претставници од Македонија учествуваше на младинската размена "Roma Reporters 2017", која што се оддржа од 4 до 13 август на езерото Балатон поддржана од локалната самоуправа на Будимпешта и Еразмус плус програмата.

Monday, August 14, 2017

Заврши Dik He Na Bister 2017

Регионалната Ромска Образовна Младинска Асоцијација од Кратово учествуваше со претставници од Македонија на настанот за оддбележување на геноцидот врз Ромите за време на Втората светска војна. Настанот се оддржа од 29 јули до 4 август во Краков, Полска.