Не гледај од страна! Учествувај!

Tuesday, July 19, 2016

Заврши обуката Youth Empowerment, Action and Participation!

Од 11-ти до 18-ти јули 2016 година, РРОМА беше домаќин на меѓународната обука со наслов „Младинско зајакнување, акција и партиципација!“ - Youth empowerment, action and participation! во соработка со Амаро Форо од Берлин.

Sunday, July 10, 2016

ПОВИК ЗА МЛАДИНСКАТА РАЗМЕНА “ReCreative use of waste” – Романија

Регионалната Ромска Образовна Младинска Асоцијација објавува повик за учество на младинската размена ReCreative use of waste која што  се оддржува од 4-ти до 14-ти август 2016 година во младинскиот камп Марабу, Милчовени, Романија.

Се оддржа работен состанок за формирање на коалиција во рамките на проектот поддржан од Европската комисија „Заедничка иницијатива за зајакнување на Ромското граѓанско општество на западен Балкан и Турција“

На 07-ми и 08-ми јули во хотел Центар во Скопје се оддржа работен состанок за формирање на коалиција во рамките на проектот поддржан од Европската комисија „Заедничка иницијатива за зајакнување на Ромското граѓанско општество на западен Балкан и Турција“.