Не гледај од страна! Учествувај!

Monday, May 16, 2016

Се одржа работилница на тема „Антициганизам и Ромскиот геноцид за време на Втората светска војна“

Денес, 16-ти мај во хотел Кратис-Кратово, Регионалната Ромска Образовна Младинска Асоцијација одржа работилница по повод 16-ти мај 1944, денот на Ромското востание. На работилницата учество зедоа млади Роми, волонтери на здружението и учесници од претходни активности на РРОМА.

Thursday, May 5, 2016

Бидете дел од квизот!!!

РРОМА ви овозможува да го тестирате своето познавање и научите повеќе историски факти за Ромскиот геноцид за време на Втората светска војна, а притоа да добиете некои од ексклузивните награди!!!
За да учествувате треба да го решите тестот:

  1. Кликнете на тестот!
  2. Пишете ја вашата е-маил адреса во полето одредено за тоа!
  3. Решите го тестот!
  4. Добијте некои од ексклузивните награди!
  5. Најдобрите и најбрзите ќе бидат поканети на работилницата „Антициганизмот и Ромскиот геноцид за време на Втората светска војна“ која што се оддржува на 16-ти мај 2016 година во Кратово!
  6. Секој учесник има право на едно пријавување!
Квизот ќе биде достапен до 11-ти мај 2016 година!!!