Не гледај од страна! Учествувај!

Wednesday, November 18, 2015

Декларација на Ромската младинска конференција 2015

РРОМА со двајца свои претставници учествуваше на Ромската младинска конференција која што се оддржа во Европскиот младински центар во Будимпешта од 18-ти до 22-ри октомври 2015 година. Претставникот на РРОМА, Мустафа Јакупов беше дел од групата која што ја подготви декларацијата. Содржината на декларацијата ви ја пренесуваме во целост: