Не гледај од страна! Учествувај!

Tuesday, September 2, 2014

Повик за учество на интернационалната младинска конференција на тема Анти-циганизам!

Романо Центро од Австрија, заедно со РРОМА и партнерите од Албанија, Бугарија, Германија, Полска, Романија, Србија, Унгарија, Чешка и Шпанија ја организираат младинската конференција на тема анти-циганизам од 10ти до 16ти Ноември во Виена, Австрија.Целта е младите Ромски активисти да го зголемат своето знаење и пристапот во борбата против расизмот; да превземаат заеднички иницијативи, да учат едни од други и од експерти на кој начин да го препознаваат расизмот во разни ситуации и области, и кои можности постојат да се подигне свеста за истиот.

Како можете да учествувате на конференцијата?
  • Да сте на возраст од 16 до 30 години;
  • Познавањето на англискиот јазик е задолжително;
  • Да се вклучени или биле вклучени во проекти кои што ја адресираат борбата на Ромите против расизмот и дискриминацијата;
  • Да имате желба да учите и соработувате во мулти-културна средина;
  • Да го потполните формуларот!
Формуларот го потполнувате со кликање на следниов линк: ФОРМУЛАР

Краен рок за пријавување е 22-ти Септември до 16.00 часот!!! Апликациите после предвидениот рок нема да се земаат во предвид!

Сите трошоци за конференцијата се покриени од страна на организаторите*!
*Доколку, бидете селектирани на вас останува задолжително да си извадите патничко осигурување, како и да си ги покриете трошоците до местото на поаѓање!

ВИ БЛАГОДАРИМЕ ЗА ПОКАЖАНИОТ ИНТЕРЕС!