Не гледај од страна! Учествувај!

Thursday, July 3, 2014

Повик за учество на комеморацијата на Ромскиот геноцид!

Регионалната Ромска Образовна Младинска Асоцијација објавува повик за учество на комеморацијата по повод 70-години од Ромскиот геноцид за време на Втората светска војна, како и посета на КЛ „Аушвиц“ и учество на интернационалната младинска конференција на ternYpe-international Roma youth network во Краков, Полска.
Имајќи го во предвид ограничениот број на места за кои што можеме да ги покриеме трошоците, би ги замолиле сите заинтересирани учесници да го испратат следниот формулар на: info@rromassn.org најдоцна до 15-ти Јули, 23:59 часот, ставајќи предмет на е-маил: Krakow 2014. Формуларите после предвидениот рок, нема да се земаат во предвид!
  • Избраните учесници ќе патуваат заедно со групата на младинскиот проект „Thaj amen sijam sar tumen“!
  • Пристигнување во Полска е на 28-ми Јули, а враќање на 04-ти Август 2014 година!
  • Трошоците на групата за комеморација, ќе бидат покриени од страна на РРОМА!* 
Исто така, секој може да се пријави на настанот во Полска на свој трошок, на следнава веб-страна: http://2august.eu/

*Доколку, бидете селектирани на вас останува задолжително да си извадите патничко осигурување, како и да си ги покриете трошоците до Кратово, односно местото на поаѓање!

ВИ БЛАГОДАРИМЕ ЗА ПОКАЖАНИОТ ИНТЕРЕС!