Не гледај од страна! Учествувај!

Monday, March 31, 2014

"Bring the artistic action with you!"- Интернационална уметничка размена во Берлин за Едерлези 2014

Регионалната Ромска Образовна Младинска Асоцијација објавува повик за учество на своите членови на интернационалната уметничка размена „Bring the artistic action with you!“, која што ќе се оддржува во Берлин од 02-ри  до 12-ти Мај 2014 година.

Оваа меѓународна уметничка размена на млади создава неограничен простор на креативност за 50 млади Роми и не-Роми од 9 земји (Македонија, Албанија, Турција, Србија, Унгарија, Словачка, Чешка, Бугарија и Германија). Во текот на 11 дена, младите луѓе ќе се создадават своја приказна и визија врз основа на широк спектар на уметнички методи, вклучувајќи Импро-театар, маски, танц, ритам и музика.

Обуката ќе се стреми кон тоа да докаже дека преку употребата на артистички методи, соработката помеѓу Ромите и не-Ромите е можна и реална.


Специфичните цели се:

- да се зајакнат лидерските вештини
- да се развијат нови методи и артистички вештини со креативни алатки
- да се употребат новите вештини во јавност

Исто така, учесниците ќе имаат можност да учествуваат на Едерлези фестивалот во Берлин, кој што се оддржува на 11-ти Мај 2014 година.

Профил на учесници:
  • Активни млади Роми и не-Роми на возраст од 18 до 25 години кои што се активни во својата заедница и имаат желба да работат со млади
  • Да имаат желба да работат во мултикултурна група
  • Познавање на англиски јазик
За да се пријавите:


Испратете го следниот формулар на: info@rromassn.org најдоцна до 07-ти Април, 23:59 часот, ставајќи предмет на е-маил: Berlin 2014. Формуларите после предвидениот рок, нема да се земаат во предвид!

Место на оддржување:

Берлин од 02-ри до 12-ти Април 2014 година!


Околу трошоците:


70% од патните трошоци ќе бидат покриени од страна на организаторите* Доколку, бидете селектирани на вас останува задолжително да си извадите патничко осигурување!
*Трошоци кои се покриваат се: 70 % од Авионските карти, сместување и храна!

Напомена: Со потполнување на формуларот вие станувате дел од процесот на селекција. Доколку, бидете селектирани се обврзувате задолжително да извадите патничко осигурување. Исто така, доколку бидете селектирани и биде купена авионска карта за вас, а потоа се откажете, се обврзувате на одговорност да ги покриете трошоците за истата!

ВИ БЛАГОДАРИМЕ ЗА ПОКАЖАНИОТ ИНТЕРЕС!