Не гледај од страна! Учествувај!

Monday, October 7, 2013

Повик за интернационален семинар во Полска!

Регионалната Ромска Образовна Младинска Асоцијација објавува повик за учество на интернационалниот семинар “ Meet! Share! Improve! Come together for Roma Youth”  кој што ќе се оддржува во Вроцлав(Полска) од 07-ми до 12-ти Ноември 2013 година. Семинарот ги опфаќа темите за младинското исклучување и дискриминација поради одредена етничка припадност и потрагата по работа на пазарот на трудот.