Не гледај од страна! Учествувај!

Monday, November 19, 2012

Повик за учество на ТоТ обука

Во рамките на кампањата „Сидата не знае да дискриминира ... Заштити се!“ финансирана од MTV Staying Alive Foundation, Регионалната Ромска Образовна Младинска Асоцијација објавува Повик за учество на ТоТ обука за ППИ и заштита од ХИВ/СИДАКој може да земе учество?

Можат да земат учество сите заинтересирани млади од 16 до 25 години. Бројката е ограничена на 14 кандитати/ки. 
Како да се пријавите?

Испратете го следниот формулар* https://docs.google.com/open?id=0B8HhFyVVFLj-NHhaMlFTdFMyQlU најдоцна до 1-ви Декември 2012 на следниов е-маил: info@rromassn.org со предмет: ТоТ 2012

* Откако ќе кликнете на линкот, за да може да го симнете и потполните формуларот, кликнете на File и одберете Download или CTRL+S

Обуката ќе се оддржи на 8-ми и 9-ти Декември 2012 година во Пробиштип. 


Сите учесници ќе се стекнат со сертфикат, откако ќе оддржат предавања во едно од средните училишта во општините: Неготино, Кавадарци, Гевгелија, Битола, Прилеп, Кичево и Струга.Не гледајте од страна; Учествувајте!Ве очекуваме!